Alte Beneficii Ale Animalelor de Companie

Sunt foarte multe intamplari despre abilitatiile de vindecare ale animalelor de companie.
De exemplu un copil care nu a vorbit 6 ani a inceput sa vorbeasca dupa ce un caine de "terapie" a vizitat scoala unde umbla copilul.[CBS News (in engleza,foarte interesant)]
Sunt organizatii precum Delta Society,care antreneaza caini pentru a ajuta oameni cu dezabilitati sa efectueze diferite sarcini.



Efectele psihologice ale animalelor pot afecta viata unei persoane in sensul pozitiv.Acest lucru pare a fi adevarat mai ales la copii care au avut parte de deces in familie.Anumite studii au relevat faptul ca copii care au un caine trec mai usor peste asemenea situatii serioase[Howie (in engleza).
Cercetatorii cred ca acest lucru are de-a face cu faptul ca animalele ofera iubire,si faptul ca procedura de a avea grija de animal este un lucru pozitiv pentru copil.
Insa copii nu sunt singurii care beneficieaza de aceste lucruri din partea lor in momente grele,Apropiatii unor bolnavi de cancer au sustinut ca animalele de casa i-au ajutat sa treaca mai usor peste probleme.



Reabilitarea Prizonieriilor si Cainii
Multe programe de reabilitare din SUA permit prizonieriilor sa antreneze caini care sa ajute persoane cu handicap.Acest lucru nu ajuta doar organizatiile de a avea mai multi caini antrenati,dar ii ajuta si pe prizonieri la reabilitare,acestia facand un lucru pozitiv[sursa:Price(in engleza)].

Beneficiile de sanatate ale cainiilor merg mai departe de factorii psihologici.Cainii pot fii utili in "campul" medicinei pentru a detecta si chiar pentru a prezice probleme medicale.Intr-un studiu,caini antrenati au fost capabili sa identifice pacienti care aveau cancer la vezica urinara,mdoar mirosandu-le urina.[sursa: Willis].Desi nu aveau precizie de 100 %,acestia au identificat persoanele in cele mai multe cazuri.

Ceea ce este si mai uimitor,unii caini pot prezice cand proprietarul lor urmeaza sa aiba o criza epileptica.Antrenorii pot antrena cainii sa ajute persoana in diferite feluri,in timpul unei crize.Unii caini chiar isi dezvolta abilitati misterioase de a avertiza proprieterul inainte sa sufere o asemenea criza [sursa:CBS News].grupul care antreneza acesti caini,Canine Assistants,sustine ca cei mai multi caini isi dezvolta aceste calitati in aproximativ un an din momentul in care sunt cu stapanii lor.

Cercetatorii inca nu au gasit explicatii referitor la abilitatea cainiilor de a face astfel de lucruri incredibile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

Cele mai vizitate articole

Arhiva 100 Ro

Meniu