De Unde Vin Banii la Google ?

Spre deosebire de alte companii de pe internet Google are multiple cai de a face bani in afara de investitii private si vanzariile actiuniilor la bursa.Google foloseste trei metode de a face parteneriat cu cumparatorii si cu cei care fac publicitate si reclama online:Google Checkout,Google AdWords si Google AdSense.
Google AdSense  Aynstein.blogspot.com

Google checkout este un serviciu proiectat pentru a face cumparaturiile online mai usoare atat pentru cumparatori cat si pentru vanzatori.Cumparatorii isi pot crea conturi gratuite Google Checkout.O parte din crearea contului include informatii despre cartea de credit,informatie care este stocata intr-o baza de date foarte sigura.Cand un user viziteaza un site care vinde ceva si este inregistrat la Google Checkout,Google faciliteaza tranzactia.Acest lucru inseamna ca cumparatorul nu mai trebuie sa introduca numarul cartii de credit de fiecare data cand cumpara ceva.

Vanzatorii se pot inregistra de asemenea pe gratis la Google Checkout,dar la fiecare tranzactie sunt taxati cu 2 % plus 20 de centi per tranzactie.De exemplu daca un user cumpara ceva in valoare de 10$,Google ii taxeaza 40 de centi.

O alta metoda prin care Google face bani este prin intermediul a doua servicii numite AdWords si AdSense.

Cu AdWords vanzatorii se pot inscrie la Google,incluzind o lista de cuvinte cheie rudimentare cu produsul,serviciul,sau afacerea din oferta.cand un user Google cauta pe web folosind unul sau mai multe din cuvintele cheie,publicitatea apare in partea din dreapta a paginii cu rezultate,intr-un sidebar.administretorul il plateste pe Google de fiecare data cand cineva da click pe reclama.


AdSense este similar,dar in loc de a afisa publicitatea in pagina rezultatului de cautare google afiseaza reclamele in situriile webmasteriilor care au cont la AdSense.Google are roboti care analizeaza cuvintele cheie din pagina web respectiva,si afiseaza reclamele in functie de acestea.Webmasterul poate seta locatia si culoarea chenarului in care se afla reclamele.

De fiecare data cand cineva da click pe reclamele de pe siteul respectiv,webmasterul primeste o fractiune din banii ce ii primeste google de la firma pentru care face reclama.

Cu ambele servicii,AdSense si AdWords,intentia Google este de a oferi reclama eficienta,(la tinta).Google crede ca oferind reclama in legatura cu informatiile pe care userul le cauta sansele de a fi interesat de reclama sunt mai mari.

In urmatoarea sectiune voi scrie despre echipamentele pe care google la foloseste pentru a oferi aceste produse si servicii.

Continuare>>Echipamentele Google

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

Cele mai vizitate articole

Arhiva 100 Ro

Meniu